Nyhet Norge

1. pris

01-10974-sorg

Line Ørnes Søndergaard

Klassekampen

Sorg

Farideh Rajabi (34) omfavnes av venninnen i pårørende-rommet på Rikshospitalet i Oslo. Hun har nettopp fått beskjeden om at sønnen Armin (4) ikke vil overleve. Et par dager tidligere ble Armin (4) fraktet hit i ambulansehelikopter, på grunn av komplikasjoner etter en mandeloperasjon.

Juryens begrunnelse: Bildet er svært estetisk, som et klassisk maleri. Samtidig krever det mot og empati å fotografere så nært. Fotografen evner å gå inn og ta bilde av en ganske liten nyhetshendelse akkurat når den skjer. Et sterkt bilde av sorg.


 

2. pris

01-10630-brann

Johan Arnt Nesgård

Trønder-Avisa

Knuste veggen – reddet dyrene

Med traktorens lesseapparat ble det laget rømningsvei for dyrene i det brennende fjøset i Raset i Verdal. Den snarrådige innsatsen gjorde at 258 av 260 dyr ble reddet.

Juryens begrunnelse: Her havner vi midt i nyheten, fotografen er der mens det skjer! Det er ikke ofte man forstår hele historien i ett bilde slik vi gjør her. Mye av dramaet er dessverre allerede over. Fotografen klarer likevel å formidle hva som har skjedd, og vi forstår hvor mye bonden elsker kyrne sine.


 

3. pris

01-10761-Aksjonister

Tor Høvik

Bergens Tidende

Gruveaksjonister pågrepet

Ved å lenke seg fast til anleggsmaskinene stanset Natur og Ungdom og gruvemotstandere prøveboringen på Engebøfjellet ved Førdefjorden. Etter to dager ble aksjonistene klippet løs og hentet av politiet.

Juryens begrunnelse: Når det foregår en kamp om en fjord, er det ikke ofte man faktisk kan fotografere den kampen. Dette er en alvorlig miljøsak som har skapt stor debatt i Norge. Aksjonistene protesterer for noe de brenner for. Fotografen har vært til stede midt i konsekvensene av protesten. Det vil vi belønne.

reklame
reklame
reklame
reklame
reklame
reklame
reklame