Årets fotojournalist

Odd Reidar Andersen

 AFP

Juryens begrunnelse: Årets fotojournalist har levert noen av konkurransens sterkeste bilder. De fem bildene i denne kategorien indikerer et særs høyt faglig nivå og god evne til å redigere eget arbeid. Fotografen har et dynamisk visuelt bildespråk han evner å variere og tilpasse til den enkelte historien. Det er bemerkelsesverdig at samme fotograf kan stå bak så ulike bidrag: Enten det er krig eller sport kan vi merke hans sterke personlige stemme og engasjement. Fotografen har drevet sitt fag i en årrekke, og blir tydeligvis bare bedre. Hans evne til å skape helhetlige narrativer har vi også sett ved hans øvrige vinnerbidrag i årets konkurranse.

16-00367-ÅFJ-03

Mark Cavendish
Britiske Mark Cavendish konkurrerer i mennenes omnium, individuell jakt, i velodromen under OL i Rio de Janeiro.

16-00367-ÅFJ-04

Svett
Britiske Jason Kenny svetter etter første runde i keirin-rittet i velodromen under OL i Rio de Janeiro.

16-00367-ÅFJ-01

Lulu
En kvinne og hennes katt Lulu (arabisk for perle) venter på transport til en flyktningeleir i Shaqouli i Nord-Irak, bort fra kampene mellom IS og irakiske styrker i Mosul.

16-00367-ÅFJ-02

Fortvilelse
Far og bestefar til 15 år gamle Shafiq sørger ved siden av guttens livløse kropp, ved et feltsykehus i Mosul. Shafiq ble drept i et IS-angrep under kamper med irakiske styrker i Nord-Irak.

16-00367-ÅFJ-05

Sorgen etter angrepet
Berlinere sørger over tapet av 12 menneske liv og 50 skadde etter at en IS-terrorist kjørte en trailer inn i et julemarked i Vest-Berlin.

reklame
reklame
reklame
reklame
reklame
reklame
reklame