Årets videojournalist

Anders Melchior

Praksisstudent, Paragon

Juryens begrunnelse: Årets videojournalist er selv en nykommer, helt i starten av sin karriere. Anders Melchior har likevel levert de tre absolutt beste produksjonene i denne kategorien. Han har knekt videokoden og laget filmer av gjennomført høy kvalitet. Tilstedeværelse og nærhet, tydelig bildespråk, god bruk av musikk og lyd og sterk dramaturgi bidrar til helhetlige produksjoner. Videojournalisten tar tydelige grep og evner å gjennomføre dem. Han ser etter mer enn bare det opplagte, og gir situasjonene tid til å utspille seg foran kamera. Melchior har teft for å finne journalistisk sterke historier og formidle dem på en original måte som samtidig griper seerne.

Bruce Gold – Den siste surfehippien

Bruce Gold har klart å overleve i nesten 50 år i Jeffrey Bay, i Sør-Afrika, uten å ha en jobb. Han er en av de siste som har dedikert hele livet sitt til å surfe perfekte bølger.

Bestefar og bokseren

Kevin Melhus skal bokse den første profesjonelle boksekampen i Norge på 35 år. Bestefaren har vært en farsfigur for Kevin hele livet, men misliker boksing. Han har aldri sett Kevin bokse tidligere og er usikker på om han tør å se den historiske kampen i Oslo Spektrum.

Glam Daddy

Tore Coughlin var mannen bak glamourmodellene i Norge på 2000-tallet. Han var sterkt hatet av feminister, og kvinnegruppa Ottar kåret han til Norges mest forhatte mann. Coughlin rømte fra hjemplassen sin i Lofoten da han var 15 år gammel. 36 år senere flyttet han tilbake for å ta et oppgjør med alle de grusomme opplevelsene fra oppveksten.

 

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG