Dagligliv i Norge

1. pris

03-10582-sjampis

Helge Skodvin

Moment / Institute

Veiåpning

Fem minuter igjen til veiåpning. Alt er klart? Fylkesordfører er kommet. Den alkoholfrie sjampisen er klar. Saks? Ja, det har vi. Hvem har glassene? Okey. Kjør på! Veiåpning på Flesland i Bergen.

Juryens begrunnelse: Et morsomt og absurd bilde av en situasjon vi alle drar kjensel på. I betrakterens hode skapes en fortelling om hva som vil skje: En liten bygd, korpset som skal spille, ordføreren som kommer for å klippe snora og åpne den nye veien. Bildet er en komisk kommentar til den norske kulturen, til dette teaterstykket vi hver gang setter opp ved en slik markering. Bildet er enkelt og elegant. Et lite stykke Norge sett på en ny måte.


2. pris

03-00324-asylmottak

Håvard Bjelland

Bergens Tidende

Asylmottak

18/12-2014: Kvæfjord kommune i Troms står samlet bak kravet om at utsendte lengeværende asylbarn må få komme tilbake til Norge. Det er snart jul, og mørketid. På Borkenes asylmottak bor det mange som frykter å bli sendt ut av Norge

Juryens begrunnelse

Kontrasten mellom å komme fra krig til et stille, lite sted i Nord-Norge er stor. Bildet kommenterer enkelt en aktuell og viktig problemstilling. Hva mer enn den store betongblokka kan vi tilby? Må han leve i uvisse om han får bli eller ikke? Bildet er tydelig arrangert, men likefullt ærlig.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG