Nyhetsreportasje

1. pris

00619 2. Nyhet reportasje 21.01.2015 01/08 Ebola Et ambulanseteam bærer en mann de mistenker har ebola ut av slummen ved markedet i Freetown, Sierra Leone. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Et ambulanseteam bærer en mann de mistenker har ebola ut av slummen ved markedet i Freetown, Sierra Leone.

Espen Rasmussen

VG

Ebola

Hjelpearbeidere har kjempet mot ebola- viruset siden utbruddet i mai 2014. I løpet av året klarte de å bekjempe viruset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer og stenge grense- overganger. I siste liten kom det inter- nasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Juryens begrunnelse: Serien er helstøpt. Dette er en ekstremt god skildring av en av de store nyhetshendelsene i 2015. Vi vil berømme fotografen for å dra til ebola- rammede land for å dokumentere. Det er en farlig jobb. Avslutningsbildet er overraskende og vakkert.

00619 2. Nyhet reportasje 20.01.2015 02/08 Ebola Unge menn jobber med å lage graver på en gigantisk kirkegård i utkanten av hovedstaden Freetown. Hver dag ankommer en rekke ambulanser med døde mennesker, alle pakket i gummi og sprayet med klorin for å hindre smitte. Ikke alle som gravlegges er døde av ebola, men alle behandles som om de har viruset for å hindre smitte. De unge mennene forbereder 12 nye graver uten beskyttelsesutstyr. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Unge menn jobber med å lage graver på en gigantisk kirkegård i utkanten av hovedstaden Freetown. Hver dag ankommer en rekke ambulanser med døde mennesker, alle pakket i gummi og sprayet med klorin for å hindre smitte. Ikke alle som gravlegges er døde av ebola, men alle behandles som om de har viruset for å hindre smitte. Uten beskyttelses- utstyr forbereder de unge mennene tolv nye graver.

00619 2. Nyhet reportasje 20.01.2015 03/08 Ebola Nok et menneske gravlegges på gravplassen utenfor Freetown i Sierra Leone. På grunn av alle dødsfallene, har byens mer sentrale gravplass blitt fylt opp og myndighetene måtte utvide gravplassen utenfor byen kraftig for å få plass til nye ofre. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Nok et menneske gravlegges på gravplassen utenfor Freetown i Sierra Leone. På grunn av alle dødsfallene, har byens mer sentrale gravplass blitt fylt opp og myndighetene måtte utvide gravplassen utenfor byen kraftig for å få plass til nye ofre.

00619 2. Nyhet reportasje 21.01.2015 04/08 Ebola Han jobber som klorinsprøyter, den unge mannen som setter livet på spill for å bekjempe ebolaviruset. Hanventer på at ambulansen skal komme i de trange markedsgatene i Freetown, Sierra Leone. Jobben er å spraye klorin på bakken, klær og utstyr når han sammen med sykepleiere og sjåfører henter pasienter som de mistenker er smittet med ebola. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Han jobber som klorinsprøyter, den unge mannen som setter livet på spill for å bekjempe ebolaviruset. Han venter på at ambulansen skal komme i de trange markedsgatene i Freetown, Sierra Leone. Jobben er å spraye klorin på bakken, klær og utstyr når han sammen med sykepleiere og sjåfører henter pasienter som de mistenker er smittet av ebola.

00619 2. Nyhet reportasje 16.01.2015 05/08 Ebola Et behandlingssenter for pasienter med ebola i Moyamba, Sierra Leone. Til venstre sitter legen Håkon Bolkan fra Norge og Mathias fra Argentina og intervjuer nylig ankomne pasienter som de mistenker har ebolaviruset. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Et behandlingssenter for pasienter med ebola i Moyamba, Sierra Leone. Til venstre sitter legen Håkon Bolkan fra Norge og Mathias fra Argentina. De intervjuer nylig ankomne pasienter som de mistenker har ebolaviruset.

00619 2. Nyhet reportasje 20.01.2015 06/08 Ebola En pasient på ebolaklinikken drevet av Leger Uten Grenser i Freetown, Sierra Leone, går ut av leiren sammen med internasjonale helsearbeidere. Hun har overlevd ebolaviruset og kan få reise hjem. For første gang på lenge kan hun berøres ut totalt beskyttelsesutstyr. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

En pasient på ebolaklinikken drevet av Leger Uten Grenser i Freetown, Sierra Leone, går ut av leiren sammen med internasjonale helsearbeidere. Hun har overlevd ebolaviruset og kan reise hjem. For første gang på lenge kan hun berøres uten totalt beskyttelsesutstyr.

00619 2. Nyhet reportasje 25.01.2015 07/08 Ebola Gudstjeneste i en liten kirke i Freetown, Sierra Leone. Myndighetene i landet innførte en rekke restriksjoner for å bekjempe ebolaviruset, som å stenge markedene tidligere og stenge alle skoler for å unngå smitte. Men forsamlinger i kirkene fortsetter som før. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

Gudstjeneste i en liten kirke i Freetown, Sierra Leone. Myndighetene i landet innførte en rekke restriksjoner for å bekjempe ebolaviruset, som å stenge markedene tidligere og stenge alle skoler for å unngå smitte. Men forsamlinger i kirkene fortsetter som før.

00619 2. Nyhet reportasje 25.01.2015 08/08 Ebola På strendene en time utenfor hovedstaden Sierra Leone forsøker folk å leve som før. En gjeng gutter underviser blant annet internasjonale hjelpearbeidere i surfing på søndagene. Sierra Leone klarte å bekjempe ebolaviruset, men landet står foran en rekke utfordringer som å bygge opp sitt eget helsesystem på nytt og å få økonomien på beina igjen. Hjelpearbeidere har kjempet mot ebolaviruset siden utbruddet av det i mai 2014. Mer enn 100 helsearbeidere og 11 av Sierra Leones rundt 120 leger har omkommet. Totalt er mer enn 3.500 mennesker døde av ebola i landet i januar 2015. I løpet av året klarte man å bekjempe virsuset ved blant annet å isolere smittede landsbyer, drive helsekampanjer, stenge grenseoverganger og i siste liten kom det internasjonale samfunnet på banen med både helsehjelp og økonomisk støtte.

På strendene én time utenfor hovedstaden i Sierra Leone forsøker folk å leve som før. En gjeng gutter underviser blant annet internasjonale hjelpearbeidere i surfing på søndagene. Sierra Leone klarte å bekjempe ebolaviruset, men landet står foran en rekke utfordringer. Helsevesenet må bygges opp på nytt og økonomien må på beina igjen.


2. pris

00682 02 21.08.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

Tomm W. Christiansen

frilans / Dagbladet

Drømmen om England

Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungle i den franske byen Calais. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina og land i Nord-Afrika. De ønsker alle å ta seg videre til England – koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg i lastebiler som skal på toget under kanalen. Franske myndigheter har ingen formening om hvor mange som har omkommet her, men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

Juryens begrunnelse: En kaotisk fremstilling av en kaotisk situasjon. Her er det dramatikk og nyhetspuls. Vi er virkelig tilstede i det som skjer, og juryen bemerker at fotografen må ha løpt rundt som en villmann.

00682 02 04.10.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

 

00682 02 04.10.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

 

00682 02 23.06.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

 

00682 02 20.08.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

 

00682 02 20.08.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem. Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.

 

00682 02 20.08.2015 Drømmen om England Hver dag ankommer flere hundre nye flyktninger leiren The Jungel i Calais nord i Frankrike. De er fra Afghanistan, Syria, Palestina, og fra land i nord-Afrika, felles for dem alle er at de ønsker å ta seg videre til England. Koste hva det koste vil. Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på lastebiler som skal på toget under kanalen. Politiet bruker tåregass og hunder i forsøket på å stanse dem.Franske myndigheter har ingen formening av hvor mange som har omkommet her. Men alle snakker om dem som har falt av underveis og kommet under hjulene på de store kjøretøyene.


3. pris

10856 02 150615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. 17 Œr gamle Lisa Holm kom aldri hjem fra jobb en s¿ndag i juni. Mopeden hennes ble funnet med n¿kkelen i tenningen ved kafeen hun jobbet pŒ og en storstilt leteaksjon ble satt i gang, med flere hundre frivillige som finkjemmet omrŒdet rundt.

Krister Sørbø

frilans / VG

Lisa Holm

17 år gamle Lisa Holm kom aldri hjem fra jobb en søndag i juni. Mopeden hennes ble funnet med nøkkelen i tenningen, ved kaféen hun jobbet på. En storstilt leteaksjon ble satt i gang, og flere hundre frivillige finkjemmet området rundt.

Juryens begrunnelse: Serien er godt løst. Vi berømmer fotografen for å ha fulgt hele historien fra start til slutt. Det er sjelden vi ser dette i nyhetssjangeren.

10856 02 100615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. "Missing People Sweden" organiserte mange hundre mennesker i l¿pet av uken Lisa var savnet.

Missing People Sweden organiserte mange hundre mennesker i løpet av uken Lisa var savnet.

10856 02 100615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. En stige stŒr opp mot en gj¿dselsilo som ble n¿ye gjennoms¿kt av en brannmann.

Gjødselsiloen ble nøye gjennomsøkt av en brannmann.

10856 02 150615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. En tekniker fra politiet gŒr gjennom en lŒve pŒ andre siden av gaten for kafeen hvor Lisa jobbet.

En tekniker fra politiet undersøker låven i nærheten av kaféen der Lisa jobbet.

10856 02 110615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. Politiet fikk stadig vekk tips fra folk som mente de hadde funnet noe av interesse for saken og sperret av veier for Œ sikre funnene.

Politiet fikk stadig tips fra folk som mente de hadde funnet noe av interesse for saken og sperret av veier for å sikre funnene.

10856 02 110615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. Polititeknikerne jobbet pŒ spreng for Œ l¿se saken.

 

10856 02 140615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. Det ble blant annet lett etter spor i en lŒve som lŒ rett over gaten for kafeen hvor Lisa jobbet. Her skal to br¿dre fra Litauen, som senere ble pŒgrepet, ha jobbet.

 

10856 02 120615 Lisa Holm 17 Œr gamle Lisa Holm ble bortf¿rt og drept i Sverige. To br¿dre fra Litauen, ble etter hvert pŒgrapet i saken. Den 17. november blir den ene broren, 35 Œr gamle Nerijus Bilevicius d¿mt til livsvarig fengsel for Œ ha bortf¿rt og drept Lisa.

To brødre fra Litauen ble etter hvert pågrepet i saken. Den 17. november ble den ene broren, 35 år gamle Nerijus Bilevicius, dømt til livsvarig fengsel for å ha bortført og drept Lisa.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG