Sport

1. pris

10284 04 25. November 2015 " FRISPARK TIL Å MÅPE AV " Malmö-keeper Johan Wiland kaster seg, men er for sent ute. Han må se frisparket fra brasilianske Lucas Moura passere hanskene og gå i mål i Champions League-kampen mot Paris Saint-Germain. Den svenske forsvarsmuren med Pa Konate, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Jo Inge Berget og Oscar Lewicki er måpende tilskuere, mens målscorer Moura og Zlatan Ibrahimovic ser ballen gå inn. Mange trodde at Ibrahimovic skulle ta frisparket. Han hadde scoret fra samme vinkel før. Men den svenske superstjernen lot brasilianeren overta showet.

Bjørn Steinar Delebekk

VG

Frispark til å måpe av

Malmö-keeper Johan Wiland kaster seg, men han er for sent ute. Han må se frisparket fra brasilianske Lucas Moura passere hanskene og gå i mål i Champions League-kampen mot Paris Saint-Germain. Den svenske forsvarsmuren med Pa Konate, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Jo Inge Berget og Oscar Lewicki er måpende tilskuere, mens målscorer Moura og Zlatan Ibrahimovic ser ballen gå inn. Mange trodde at Ibrahimovic skulle ta frisparket. Han hadde scoret fra samme vinkel før. Men den svenske superstjernen lot brasilianeren overta showet.

Juryens begrunnelse: Vi vil hylle action! Et klassisk scoringsbilde – ballen i nettet, keeperen i lufta, blikkene – det blir ikke fetere enn dette. Det ultimate og avgjørende øyeblikk i en kamp. Et perfekt fotballbilde!


2. pris

10949 04 08. 05. 2015 Man of the match Norges mŒlvakt Lars Haugen ser opp og jubler i det han blir omfavnet av Ken AndrŽ Olimb (f.h.), Alexander Bonsaksen og Kristian Forsberg etter at dommeren har blŒst av VM-kampen mot Slovenia i Ostrava. Norges sisteskanse storspilte i 3-1-seieren som fjernet all tvil om nedrykk og sikret Norge fortsatt hŒp om avansement til kvartfinalen.

Vegard Grøtt

frilans / NTB Scanpix

Man of the match

Norges målvakt Lars Haugen ser opp og jubler idet han blir omfavnet av Ken André Olimb (f.h.), Alexander Bonsaksen og Kristian Forsberg. Dommeren har nettopp blåst av VM-kampen mot Slovenia i Ostrava der Norges sisteskanse storspilte.
3–1-seieren fjernet all tvil om nedrykk og sikret Norge fortsatt et håp om avansement til kvartfinalen.

Juryens begrunnelse: Dette er godt sportshåndverk, ikke bare journalistisk, men også visuelt. Det skal mye tenking, planlegging og rigging til for å fotografere ovenfra. Et avgjørende øyeblikk tatt på en uventet måte.


3. pris

PK 615 04 01.05.2015 SAMLING I BÅNN! Offiser Ole Reistad ante neppe at han var en randonee-pioner da han ga det norske laget gull-kommandoen «samling i bånn, gutter» under OL i St. Moritz i 1928. Hva er egentlig randonee? Ordet randonnée er fransk, og betyr kort og godt «ut på tur». Forfatteren av boka «Wild Snow – a Historical Guide to North American Ski Mountaineering», Louis W. Dawson, bruker termen «glisse alpinisme» (glidende klatring), som omfatter alle aktiviteter der hovedformålet med turen er ulike måter å ta seg ned fra fjelltopper ved bruk av ulike glisader, enten det nå er ski, snowboard eller annet. Bildet er av 1. mai-toget av randonne-utøver på vei til Store Ringstind i Hurrungane.

Richard Sagen

Adresseavisen

Saamling i bånn!

1. mai-toget til randonée-utøvere på vei til Store Ringstind i Hurrungane. Ordet randonée er fransk og betyr kort og godt «å gå på tur». Det omfatter alle aktiviteter der hovedformålet med turen
er å gå opp på en fjelltopp og på ulike måter å ta seg ned.

Juryens begrunnelse: Bildet skiller seg tydelig ut i sportsklassen med en klar stoppeffekt. Det er en vakker skildring av en sport på opptur. Fotografen har tatt et bevisst valg slik at han får fram naturen framfor et tettere utsnitt av sportsutøverne. Det store perspektivet gir oss følelsen av å være en av de små sorte prikkene på rad og rekke ned fjellet – det bittelille mennesket i den store naturen.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG