Årets fotojournalist

Odd Reidar Andersen

 AFP

Juryens begrunnelse: Årets fotojournalist har levert noen av konkurransens sterkeste bilder. De fem bildene i denne kategorien indikerer et særs høyt faglig nivå og god evne til å redigere eget arbeid. Fotografen har et dynamisk visuelt bildespråk han evner å variere og tilpasse til den enkelte historien. Det er bemerkelsesverdig at samme fotograf kan stå bak så ulike bidrag: Enten det er krig eller sport kan vi merke hans sterke personlige stemme og engasjement. Fotografen har drevet sitt fag i en årrekke, og blir tydeligvis bare bedre. Hans evne til å skape helhetlige narrativer har vi også sett ved hans øvrige vinnerbidrag i årets konkurranse.

16-00367-ÅFJ-03

Mark Cavendish
Britiske Mark Cavendish konkurrerer i mennenes omnium, individuell jakt, i velodromen under OL i Rio de Janeiro.

16-00367-ÅFJ-04

Svett
Britiske Jason Kenny svetter etter første runde i keirin-rittet i velodromen under OL i Rio de Janeiro.

16-00367-ÅFJ-01

Lulu
En kvinne og hennes katt Lulu (arabisk for perle) venter på transport til en flyktningeleir i Shaqouli i Nord-Irak, bort fra kampene mellom IS og irakiske styrker i Mosul.

16-00367-ÅFJ-02

Fortvilelse
Far og bestefar til 15 år gamle Shafiq sørger ved siden av guttens livløse kropp, ved et feltsykehus i Mosul. Shafiq ble drept i et IS-angrep under kamper med irakiske styrker i Nord-Irak.

16-00367-ÅFJ-05

Sorgen etter angrepet
Berlinere sørger over tapet av 12 menneske liv og 50 skadde etter at en IS-terrorist kjørte en trailer inn i et julemarked i Vest-Berlin.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG