Årets nykommer, foto

Kjersti Binh Hegna

Frilans

Moon Children

Juryens begrunnelse: Årets nykommer viser at hun er grundig, dyktig og god til å komme tett på mennesker. Kategorien holdt høy kvalitet, men denne fotografen skiller seg ut. I serien kommer vi inn i et miljø som ikke er lett tilgjengelig. Historien handler også om noe mer enn bare personene vi ser på bildene. Den viser albinoenes situasjon i samfunnet. Fotografen har utført et solid stykke journalistisk arbeid, og samtidig fanget gode øyeblikk. Tematikken forsterkes av en lys og fargeløs bildestil. Hele serien holder høy kvalitet.

11-11053-moonchildren1

Tålmodig
Tian Yajie (4) kikker opp på mammaen sin, mens legen undersøker øynene hennes, på et universitetssykehus i Changsha i Hunan-provinsen, Kina.

11_11053-moonchildren2

På jobb
Dong Hongli står stille et øyeblikk og lukker øynene, mens sola lyser opp massasjerommet. Her tilbringer hun 12 timer hver dag. Hun sier hun er heldig. Heldig som er der hun er og som har en jobb.

11-11053-moonchildren3

Jobb
Dong Hongli (t.v.) jobber fulltid som massør i Beijing. Her med kollega Dr. Liu.

11-11053-moonchildren4

Forventningsfull
Tian Yajies mamma sier: – Jeg ønsker at min datter vokser opp sunn og glad. Jeg vil ikke tillate at andre dømmer henne på grunn av hennes tilstand eller unormale syn. Changsha, Hunan-provinsen.

11-11053-moonchildren5

Programmerer
Cheng Ding er selvlært. Han jobber i sitt eget selskap, der han programmerer, reparerer og setter i stand datamaskiner. Bildet er tatt på hans kontor, i Changsha, Hunan-provinsen.

11-11053-moonchildren7

Fordeler
I Kina blir albinoer ansett som handikappede og får rett på gratis offentlig transport. Cheng Ding og kjæresten Yang Fenping bruker reisekortet hver dag.

11-11053-moonchildren6

Tett på
Yang Po har fullt fokus når han tar ned en skjorte som har hengt til tørk hjemme på balkongen i Guangzhou, i Guangdong-provinsen.

11-11053-moonchildren8

Stoppe og stirre
Albinoer i Kina opplever det utfordrende å bli akseptert. Folk stirrer ofte på Xue Yi Jie når de passerer henne på gata. Her er hun i en fornøyelsespark utenfor Changsha i Hunan-provinsen.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG