Dagligliv i Norge

1. pris

05-10968-bryllupp01

Katinka Hustad

Frilans, VG

Før brudevalsen

Gymsalen i aktivitetssenteret på Haugen- stua i Groruddalen i Oslo er fullstendig forvandlet. Stolene er pyntet med store rosa sløyfer. Gjestene sitter på rad og rekke med paljetter, høye hæler og tettsittende dresser og ser mot de to stolene på platået. Et etiopisk-eritreisk bryllup finner sted, og snart skal danse- gulvet åpnes.

Juryens begrunnelse: Dette er en del av dagliglivet man sjelden ser dersom man ikke tilhører miljøet. Bildet er fanget i akkurat riktig øyeblikk, og godt komponert. Fotografen har foreviget en scene vi kan gå på oppdagelsesreise i, estetisk, symmetrisk, som om det er totalt iscenesatt – fullstendig uten å være det.


 

2. pris

05-10630-hesteoperasjon

Johan Arnt Nesgård

Trønder-Avisa

Hesteoperasjon

Yolo Ferrari er i full narkose på operasjons- bordet ved Steinkjer Veterinærsenter, som den første i Nord-Trøndelag. Veterinær Lars Olaf Moen ved Romerike hesteklinikk, veterinær Lars Stokke ved Steinkjer Veterinærsenter og assistent Lena Blomli står for operasjonen.

Juryens begrunnelse: Veldig fint! Et overraskende, humoristisk og tanke- vekkende bilde. Med alt som skjer i verden i dag, gjør vi likevel så mye for en hest.


 

3. pris

08-10681-klattring

Mikaela Berg

Dagens Næringsliv

Klatring

Fra Juvvasshytta må man krysse Styggebreen for å nå Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell (2469 moh). Om hundre år kan nesten alle breer være borte. Breene i Jotunheimen vil være blant de første som forsvinner, siden de ligger i et område med lite vinternedbør.

Juryens begrunnelse: Spør nordmenn om hva det viktigste for dem er, og mange vil svare naturen. Fotografen har levert et dramatisk og estetisk bilde bilde av noe svært urnorsk. Istedenfor å dra til utlandet, klatrer vi nordmenn opp på et fjell. Men når vi kommer på toppen, er det tåke.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG