Nyhet Norge

1. pris

01-10974-sorg

Line Ørnes Søndergaard

Klassekampen

Sorg

Farideh Rajabi (34) omfavnes av venninnen i pårørende-rommet på Rikshospitalet i Oslo. Hun har nettopp fått beskjeden om at sønnen Armin (4) ikke vil overleve. Et par dager tidligere ble Armin (4) fraktet hit i ambulansehelikopter, på grunn av komplikasjoner etter en mandeloperasjon.

Juryens begrunnelse: Bildet er svært estetisk, som et klassisk maleri. Samtidig krever det mot og empati å fotografere så nært. Fotografen evner å gå inn og ta bilde av en ganske liten nyhetshendelse akkurat når den skjer. Et sterkt bilde av sorg.


 

2. pris

01-10630-brann

Johan Arnt Nesgård

Trønder-Avisa

Knuste veggen – reddet dyrene

Med traktorens lesseapparat ble det laget rømningsvei for dyrene i det brennende fjøset i Raset i Verdal. Den snarrådige innsatsen gjorde at 258 av 260 dyr ble reddet.

Juryens begrunnelse: Her havner vi midt i nyheten, fotografen er der mens det skjer! Det er ikke ofte man forstår hele historien i ett bilde slik vi gjør her. Mye av dramaet er dessverre allerede over. Fotografen klarer likevel å formidle hva som har skjedd, og vi forstår hvor mye bonden elsker kyrne sine.


 

3. pris

01-10761-Aksjonister

Tor Høvik

Bergens Tidende

Gruveaksjonister pågrepet

Ved å lenke seg fast til anleggsmaskinene stanset Natur og Ungdom og gruvemotstandere prøveboringen på Engebøfjellet ved Førdefjorden. Etter to dager ble aksjonistene klippet løs og hentet av politiet.

Juryens begrunnelse: Når det foregår en kamp om en fjord, er det ikke ofte man faktisk kan fotografere den kampen. Dette er en alvorlig miljøsak som har skapt stor debatt i Norge. Aksjonistene protesterer for noe de brenner for. Fotografen har vært til stede midt i konsekvensene av protesten. Det vil vi belønne.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG