Dagligliv Norge

1. pris

Line Møller

VG

Farvel

Med rosa ballonger tok familien avskjed med seks år gamle Martine Bunæs Bang. Den sprudlende jenta fra Oppegård fikk for to år siden kreftsykdommen DIPG, er svært aggressiv kreftform som utvikler seg i hjernestammen. Den rammer hovedsakelig barn. Martine levde med sykdommen i to år.

Juryens begrunnelse: Rosa ballonger og en liten kiste. Kombinasjonen treffer deg midt i magen. Sorgen blir ytterligere forsterket ved at det ikke er noen mennesker i bildet. Man føler seg fullstendig ensom. Et bilde av en dypt tragisk hendelse.


2. pris

Jørn Moen

Dagbladet

Alene i skoddeheimen

Han er eneste medlem i «Norwegian Flyfishers Umbrella Society». Geir Ruud er fluefisker. Han liker å være alene. Han liker dårlig vær. Han liker å vente. Han bruker paraply istedenfor regntøy. Noen ganger mister han paraplyen. Det er alvorlig.

Juryens begrunnelse: Kan man fotografere stillhet? Ja, det kan man. Mannen sitter helt alene på den lille øya. Bildet skildrer den gode alenetiden. Vakkert fotografert.


3. pris

Terje Bringedal

VG

Fort gjort

Når begjæret brenner og lystene tar overhånd, er det bare å la det stå til, mente nok dette paret som deltok på en av redneckfestivalene som ble arrangert på Østlandet sist sommer. Ingen utpreget sjenanse å spore når behovet for en spontan hyrdestund meldte seg.

Juryens begrunnelse: Råharry! Det ultimate harrybildet, med total mangel på romantikk. Det er et ganske brutalt bilde, to massive kjøretøy, hardt og røft. Det er ikke vakkert. Men situasjonen er egentlig veldig fin. Fotografen fanger livet. Her er vi i gang!

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG