Juryen

Årets bilde-juryen 2017

Mette Nyseter, Kim Nygård, Linda Bournane Engelberth, Søren Pagter, Christina Marie Gonzalez Ulriksen, Kristoffer Kumar og Daniel Sannum Lauten.

Fotojury:

Søren Pagter har de siste 20 årene vært leder av, og undervist på, den verdensberømte fotojournalistutdannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX). Pagter er opprinnelig utdannet pressefotograf, og har både vært fast ansatt i danske dagsaviser og jobbet som frilansfotograf, frem til han ble ansatt på DMJX. Utover å undervise, gjør Pagter tidvis fortsatt frilansoppdrag og holder eksterne workshops både i Danmark og utlandet. Pagter er nominator for blant annet Joop Swart Masterclass, han sitteri utstillingsutvalget til Copenhagen Photo Festval, og han har vært jurymedlem ved blant andre POYi, Lumix Festival og Årets Pressefoto i Finland og Island.

Christina Marie Gonzalez Ulriksen er fotoansvarlig i Morgenbladet, der hun har vært ansatt siden 2013. Hun har vært en viktig pådriver for den visuelle omleggingen av avisen, og har mye av æren for at Morgenbladet i fjor ble kåret til Årets europeiske ukeavis i European Newspaper Award. Ulriksen har fotografiutdannelse fra Barcelona og Melbourne.

Linda Bournane Engelberth er en norsk-algerisk kunstner basert i Oslo. Hun har stilt ut ved bl.a. Haus der Photographie, Deichtorhallen, Hamburg, DUMBO Art Festival, New York, NoPlace, Oslo og Auckland Festival of Photography, New Zealand. Hun var med i den første utgaven av The Norwegian Journal of Photography i 2013. Linda Bournane Engelberth er innkjøpt av Preus Museum i Horten og representert av VII Photo, New York. Hun har tidligere vært fast ansatt som fotograf i Klassekampen.

Kim Nygård har de siste ti årene vært fast ansatt fotograf i Adresseavisen. Her har han dekket et bredt felt og vunnet en rekke priser i Årets bilde. Han er utdannet fotojournalist ved HIOA, og har studert historie og samfunnskunnskap ved NTNU. I november 2018 leder han Trondheim Dokumentarfestival for tiende gang. Nygård har vært bilderedaktør for flere bøker og arrangert utstillinger, blant annet på Trondheim Kunstmuseum.

Videojury

Mette Nyseter er emneleder for regi- og VJ-studiene på TV-skolen i Lillehammer, hvor hun har vært ansatt siden 2016. Med utdannelse i dokumentarfilmregi har hun hatt både regi og foto på en rekke dokumentarer i mange sjangre. Som VJ har hun laget alt fra kortere nyhetsinnslag til større reportasjer, dokumentarer og hele serier. I åtte år var hun ansatt i produksjonsselskapet Mastiff i Oslo. Her jobbet hun som innslagsregissør, reporter, vaktsjef og etterarbeidsredaktør på mange faktaproduksjoner, og var også med i oppstarten av dokumentarprogrammet Åsted Norge som vant Gullruten i 2017. Nyseter har også en Cand.mag. i sosialantropologi fra UiO.

Daniel Sannum Lauten er utdannet journalist fra HIOA. Som fjortenåring begynte han å jobbe i Romerikes Blad ved siden av skolen, og da han var 17 fikk han sitt første sommervikariat i Dagbladet. Han har også bakgrunn som fotojournalist, bildesjef og journalist i VG. I 2014 ble han ansatt i TV 2, hvor han har jobbet som reportasjeleder og videojournalist. Sannum Lauten er tidenes yngste premierte fotograf i Årets bilde, med en 3.pris i sportskategorien i 2001, 17 år gammel.

Kristoffer Kumar er dokumentarfilmfotografog regissør, ansatt i VGTV. Han har bakgrunn fra Westerdals samt fotojournalistutdanningen ved HIOA, og fikk i fjor utdelt to førsteplasser under Årets Bilde. Kumar fascineres tematisk av subkulturer og har også et tiår bak seg som ekstremsportfotograf.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG