Nyhet Norge

1. pris

Tommy Ellingsen

Frilans, Dagens Næringsliv

Bakerst i bussen sitter Jonas

Valgkampinnspurt for Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet. AP-lederen kjemper mot dårlige meningsmålinger og besøker fire byer på én dag. Her i et ettertenksomt øyeblikk bakerst i en maxi-taxi på vei fra Sørlandssenteret til møte med lokallaget i Kristiansand.

Juryens begrunnelse: Årets beste nyhetsbilde! Vi kommer nært på Støre, som person og ikke som politiker, i et tankefullt og ubevoktet øyeblikk. Bildet skiller seg ut blant strømmen av politikere på iscenesatte pressekonferanser. Det summerer opp et politisk motgangsår, og speiler et Arbeiderparti i krise.


2. pris

Kyrre Lien

Frilans

Valgnederlaget

Arbeiderparties valgvake på Folkets Hus i Oslo reagerer når de første valgresultatene kommer inn. Utover kvelden blir det klart at partiet taper stortingsvalget 2017.

Juryens begrunnelse: Veldig god timing, fotografert akkurat i det avgjørende øyeblikket. Her kan leseren bruke tid og gå på oppdagelsesreise i uttrykk og følelser. Noen av personene har skjønt hvilket valgresultat som er i ferd med å åpenbare seg på skjermen foran dem, andre har enda ikke sett det. Et bilde av nederlag.


3. pris

Johan Arnt Nesgård

Trønder-Avisa

Reddet reinen

Reineier Lars Isak Påve kaster lassoen for å redde et av de seks reinsdyrene som gikk gjennom isen på Leksdalsvatnet 7. april. Etter iherdig

innsats av brannvesenet og reineier ble alle dyrene reddet. Juryens begrunnelse: Lassoen er helt perfekt! Får de fanget reinen? Et klassisk nyhetsbilde av en redningssituasjon der det står mellom liv og død, men også et vakkert landskapsbilde.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG