Årets fotojournalist

Paul S. Amundsen

Frilans

Juryens begrunnelse: Årets fotojournalist har fortalt mye på ett år. Han tar ansvar for hvordan han vil formidle historiene sine og tar aktive visuelle språkvalg. Fotografen evner å jobbe med store prosjekter med en tydelig identitet, og han er en allsidig og tydelig forteller.

Siste natt på Garage
Natt til 30. september holdt rockeklubben Garage i Bergen åpent for siste gang. For stamgjestene og de ansatte ble det en natt fullt av sterke følelser, allsang og gravøl. Her headbanger Joseph Ryder til musikken.

Europa
Lisboa, Portugal: Ines Andrade e Sousa og Manuel Mendes de Almeida. – Vi bor fortsatt hos foreldrene våre, hver for oss, slik som de fleste andre unge i Portugal. Vi flytter ikke ut før vi eventuelt får en jobb og gifter oss.

Herborg Kråkevik
I løpet av noen minutter gjør sminkørene ved Den Nationale Scene i Bergen skuespiller Herborg Kråkevik noen år eldre i rollen som Kristin Lavransdatter.

Cruiseturisme
Økningen i antall turister som kommer til Norge, spesielt med cruiseskip, har satt flere populære turistmål under press. Som her i Stavanger hvor cruiseskipet Azura har lagt til kai like ved gamlebyen.

Europa
Liepaja, Latvia: Under den kalde krigen var fortene utenfor kystbyen yttergrensen i det enorme sovjetiske regimet. I dag er det en badeplass.

 

 

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG