Årets videojournalist

Julie Lunde Lillesæter

Differ Media AS

Juryens begrunnelse: Årets videojournalist leverte to svært solide dokumentarer til konkurransen. Med filmene Bygdehomo og The Dry Valley viser vinneren en unik evne til å fortelle viktige historier gjennom stillferdige skildringer av mennesker og relasjonene mellom dem. Fotografen har et gjennomført og modig bildespråk, og hun tør å la karakterene drive fortellingen framover uten å bruke fortellestemme. Det samlede bidraget er så sterkt at juryen velger å løfte fram fotografen som årets videojournalist framfor å premiere bidragene individuelt.

Bygdehomo

Beskrivelse: Når skeive vender tilbake til hjembygda for å delta i Norges første bygdepride, møter de høylytte protester fra en lokal menighet. Vi følger 52 år gamle Bjørn-Tore som flyttet fra Volda for å leve friere som homofil i storbyen. Han har blandede følelser til å skulle gå i parade på stedet han en gang opplevde mange fordommer.

Bidragsytere: Julie Lunde Lillesæter (foto og regi), Julia Dahr (regi), Mathias Askeland (klipp) og Karoline Fjugstad Wendelborg (lyddesign). Produsert av Differ Media AS og Aftenposten.

 

The Dry Valley

Beskrivelse: Rumenske migranter har blitt et vanlig syn i norske byer. Hvorfor reiser de hit, og hva skjer med stedene de forlater? The Dry Valley er et poetisk og uventet portrett av rombefolkningen i det som er kjent som Romanias “skandinaviske landsby”.

Bidragsytere: Julie Lunde Lillesæter (foto og regi), Julia Dahr (co-regi), Adam Thomas (klipp) og Karoline Fjugstad Wendelborg (lyddesign). Produsert av Differ Media AS. NRK har norske rettigheter.

 

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG