Dagligliv Norge

1. pris

Etter at Helge Kupiec ble overfalt på åpen gate påsken 2017 har helsa hans forverret seg. Han er blitt avhengig av rulator, men han fortsetter å passe på sin kjæreste og bestevenn siden de møttes en gang på nittitallet da de tok oppdrag for flyttebyråer. Nå har Anniken flyttet inn hos Helge. Helge har siden dette bildet ble tatt også fått tildelt motorisert firehjuling av Oslo kommune.

Brian Cliff Olguin

Helge og Anniken, høsten 2018

Etter at Helge Kupiec ble overfalt på åpen gate i påsken 2017 har helsen hans forverret seg. Han er blitt avhengig av rulator, men han fortsetter å passe på sin kjæreste og bestevenn. De møttes en gang på nittitallet da de tok oppdrag for flyttebyråer. Nå har Anniken flyttet inn hos Helge. Helge har siden dette bildet ble tatt også fått tildelt motorisert firehjuling av Oslo kommune.

Juryens begrunnelse: Bildet viser en fin situasjon i et vanskelig liv. Slik møter man sjeldent folk, og det er gjort med en verdig medmenneskelighet. Det blir bare bedre og bedre desto mer tid du får med det.


2. pris

Mariann Dybdahl, Adresseavisen

Hjemmefødsel

Mens Lena Halseth strever med riene, stiger spenningen hos pappa Finn Børge Dalen og barna deres. Som flergangsfødende med uproblematiske graviditeter og normale fødsler bak seg, er den friske 29-åringen i lavrisikogruppen som kan anbefales å føde hjemme.

Juryens begrunnelse: Et bilde man ikke kan komme utenom. Det viser en ekstrem situasjon, som allikevel er veldig dagligdags, som om man skulle ta fødselen før fotballtreningen. Barna rundt moren gjør det veldig spesielt. Midt i situasjonen av fødselen er det mange detaljer som gjør betrakteren nysgjerrig – post-it-lappen, mobilen som lader.


3. pris

Paul S. Amundsen, Frilans, Aftenposten

Cruiseturisme

Økningen i antall turister som kommer til Norge, spesielt med cruiseskip, har satt flere populære turistmål under press. Som her i Stavanger hvor cruiseskipet Azura har lagt til kai like ved gamlebyen.

Juryens begrunnelse: Et samtidsblikk på hvor vi er i historien. Turismen er den nye oljen og det er et stort tema. En god fotografisk løsning på å vise hvordan cruiseturismen plager folk.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG