Juryen

Årets bilde-juryen 2018

Fra venstre: Sigrid Nygaard (Dagbladet Information, Danmark), Marte Christensen (Dagens Næringsliv), Lars Dareberg (fotograf, Sverige), Line Ørnes Søndergaard (frilansfotograf), Eirik Brekke (Bergens Tidende), Rune Vandvik (Stavanger Aftenblad) og Dag Indrebø (NRK Hordaland).

Fotojuryen:

Sigrid Nygaard (1980) er utdannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøyskole. Hun er ansatt som redaktør og fotograf i Dagbladet Information, hvor hun siden 2009 har vært ansvarlig for bilde-redaksjonen. Nygaard har vært nominert til Årets pressefoto i Danmark fire ganger. Hun har vært jurymedlem ved Årets pressefoto i Danmark i 2011, Årets Bilde i Sverige i 2012, Årets Pressefoto Litauen i 2017 og World Press Photos 6×6 kommité i 2018.

Lars Dareberg (1971) har jobbet som presse-fotograf siden han var 14 år. Han var ansatt på Sydsvenskan i Malmø, hvor han jobbet i 23 år som fotograf og bildesjef. I ti år har han skrevet en blog om bildejournalistikk som leses i hele Skandinavia. Han har sittet i juryen til Årets pressefoto i Danmark to ganger.

Eirik Brekke (1966) er fast ansatt fotograf i Bergens Tidende. Han var deltager i det Fritt Ord-støttede Norsk dokumentarfotografi i dag med prosjektet “Kjøpesenter” og i Norwegian Journal of Photography med prosjektet «Hardangervidda». Brekke var tidligere ansatt i Vårt Land og har vunnet flere priser i Årets Bilde.

Line Ørnes Søndergaard (1986) er dokumentar-fotograf bosatt i Oslo. Hun har bakgrunn fra dokumentarfilm og tv, og har studert fotojourna-listikk ved Oslomet. Hun jobber redaksjonelt som frilanser for norske aviser ved siden av egne langvarige prosjekter. Hun har vunnet en rekke priser i Årets Bilde. I 2016 deltok hun i World Press Photos Joop Swart Masterclass og i 2017 ble hun valgt til å delta i Norwegian Journal of Photography. Hun er for tiden representert av bildebyrået VII gjennom deres mentorprogram.

Videojuryen:

Dag Indrebø (1960) jobber med foto og regi på NRK sin dokumentaravdeling i Bergen.Han har hatt foto/regi-ansvar på flere enkeltstående doku-mentarer og dokumentarserier, og har produsert dokumentarprogrammer som VJ. Indrebø har vært hovedprodusent for Norge Rundt i flere år. Er i mars 2019 aktuell med dokumentarserien «Det umulege landet» på NRK1.

Rune Vandvik (1969) er utdannet journalist fra studentradioen i Bergen og Universitetet i Stavanger, og har bakgrunn fra NRK, Strandbuen og TV Vest. Siden århundreskiftet har han stort sett jobbet med video- og lydjournalistikk i Stavanger Aftenblad, både med korte, daglige nyhetssaker, lengre dokumentarer og med serier. Som video-produsent har han vært en del av teamet bak flere av Aftenbladets prisvinnende prosjekter, som Kampen-saken og Glassjenta.

Marte Christensen (1980) er utdannet fotograf fra University of Westminster i London, i tillegg til en bachelorgrad i internasjonale studier. Hun har vært ansatt som videojournalist i Dagens Næ-ringsliv siden 2015. Tidligere har hun jobbet som fotograf og videojournalist i Aftenposten og NTB. Hun har også vært lærer ved fotolinjen på Danvik Folkehøgskole i to år. I 2016 vant hun førsteprisen for nyhetsvideo i Årets Bilde.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG