Nyhet Norge

1. pris

Odin Jæger

Frilans, VG

Flom i Skjåk

Flere biler måtte stå stille da flommen på kort tid oversvømte området rundt Skjåk etter store nedbørsmengder.

Juryens begrunnelse: Bildet oppsummerer en av Norges og verdens største nyheter, samtidig som det peker fremover. Vi er på vei til å bli oversvømmet, og bildet er rett og slett uhyggelig. Det kan minne om en skrekkfilm – flommen kan komme om natten mens du sover, som et monster. Man får følelsen av å være fanget i bildet. Bildet tar nyhetskategorien til et litt annet sted, og det føles riktig å premiere et bilde som omhandler klima også i nyhetskategorien.


2. pris

Christian Roth Christensen

Frilans, Dagbladet

Savnet

Janne Jemtland er savnet i Brumunddal. Letingen fortsetter, og på nesten hvert eneste jorde er den kalde snøen tråkket ned i jakten på nye spor.

Juryens begrunnelse: Et intelligent bilde, som verken er åpenbart eller selvforklarende. Det forteller om samhold og det å stille opp, men bildet ville ikke ha vært det samme med mennesker i. Det er noe vakkert i det elendige. Et veldig originalt nyhetsbilde.


3. pris

Cicilie S. Andersen

Frilans, VG

Hjemme best

Klokken 23.30 kunne Knut Arild Hareide endelig tråkke over dørstokken til sitt eget hjem etter skjebnedagen i Kristelig Folkeparti. Hareide tapte avstemningen om KrF skulle inn i Erna Solbergs regjering eller ikke.

Juryens begrunnelse: Frank Zappa har en låt som heter «Brown shoes don’t make it», sånn er det litt med dette bildet. Fotografen tar det ekstra skrittet og blir med hjem, og det blir med en gang mer privat. Av alle bildene som i år har prøvd å si noe om Hareide, er dette det eneste som fanger følelsen av hvordan det må ha vært å kjenne det nederlaget.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG