Juryen

Årets bilde juryen 2019

Juryene samlet. Fra venstre: Inger Kristine Lee, Mariann Dybdahl, Weronika Nitsch, Magnus Wennman, Magnus Skatvold, Stian Lysberg Solum og Sofie Amalie Klougart. Foto: Martin Slottemo Lyngstad, Pressefotografenes klubb

Fotojuryen:

Mariann Dybdahl (1984) er fotojournalist og har vært ansatt i Adresseavisen siden 2007. Der jobber hun i vidt spenn, fra sport til egne prosjekter. Hun har studert fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo. I 2018 fikk hun 2. pris i Dagligliv Norge, for sitt bilde fra en hjemmefødsel.

Sofie Amalie Klougart (1987) er dansk fotograf bosatt i Oslo. Hun jobber redaksjonelt som frilanser ved siden av egne dokumentariske kunstprosjekter og undervisning. Arbeidet hennes kretser om temaer som migrasjon og intimitet. Hun har stilt ut på museer, kunsthaller, gallerier og festivaler. I 2012 deltok hun i Joop Swart Masterclass, i regi av World Press Photo og i 2019 ble hun valgt til å delta i Norwegian Journal of Photography.

Stian Lysberg Solum (1983) er pressefotograf bosatt i Oslo. Han startet som redaksjonsassistent og filmfremkaller for Namdalsavisa før han tjenestegjorde som vernepliktig fotograf ved Forsvarets Mediesenter. Han er utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo og har arbeidet frilans for flere Oslo-aviser før han fikk fast jobb i NTB som vaktsjef og fotograf.

Magnus Wennman (1979) har jobbet som fotojournalist siden han var 17 år, da han startet karrieren i avisen Dala-Demokraten. Magnus har jobbet i mer enn 80 land, og dekket alt fra det amerikanske presidenvalget til flyktningkrisen i Afrika, Midtøsten og Europa. Han har blitt kåret til årets fotojournalist i Sverige fem ganger og vunnet seks priser i World Press Photo. I 2018 ble han kåret til årets avisfotograf i POYI og hadde sin første coversak i National Geographic.

Videojuryen:

Weronika Nitsch (1981) er dokumentarfilmskaper bosatt i Fredrikstad. Hun har master i dramaturgi fra Det jagellonske universitet i Kraków og har studert dokumentarfotografi og dokumentarregi ved University of South Wales og dokumentarfotografi ved Høgskolen i Volda – hvor hun nå fullfører master i Dokumentar og Journalistikk, mens hun underviser i media og kommunikasjonsfag i Fredrikstad. Hennes dokumentarfilm «Bjarne vil ikke på film» har vunnet en rekke priser på norske og utenlandske festivaler og ble nominert til Amandaprisen for beste norske dokumentarfilm. Hun driver i tillegg et eget produksjonsselskap, Nitsch Productions.

Magnus Skatvold (1986) er grunnlegger og partner i produksjonsselskapet Spætt Film, hvor han til daglig jobber som regissør. Etter flere år med reklame- og oppdragsfilm fokuser han i dag på regi og klipp av dokumentarfilm. Hans seneste film er den arkivbaserte kinodokumentaren «Trondheimsreisen». Han ferdigstiller nå “Blue code of silence», der han har fått innpass hos en korrupt politivarsler i New York-politiet.

Inger Kristine Lee (1988) er fotograf og redigerer, bosatt i Oslo. Hun har en bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon fra Universitetet i Stavanger. Hun er fast ansatt i NRK og dekker nyheter og sport i inn- og utland. Hun har vunnet NRK Nyheters årlige pris, Gullrosen, for beste foto/redigering. Inger har også vært i juryen for månedens bilde i NRK Nyheter.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG