Nyhet Norge

Vinner

Cathrine Hellesøy Harrisson

Aftenposten

Mann kapret ambulanse på Torshov

Da en mann og en kvinne kjørte ut av en rundkjøring og bilen deres landet opp ned i Torshovparken i Oslo, kapret bilføreren en ambulanse og kjørte i høy fart gjennom Oslos gater. En kvinne og hennes barnevogn med to tvillinger ble påkjørt, og politiet løsnet skudd for å stoppe ham. Til slutt klarte ambulansepersonell og politiet å stoppe bilen ved inngangsporten til en bygård på Torshov. Juryens begrunnelse: Et godt komponert, klassisk nyhetsbilde hvor fotografen er på rett sted til rett tid. Det er sjeldent man har et slikt bilde av en sånn hendelse. Perspektivet underbygger den dramatiske situasjonen og gir en filmatisk karakter til bildet.


Nominert

Erlend Berge

Vårt Land

Blod og bønn

Terroristen kom for å drepe. Et blodig bønneteppe og talerstol vitner om kampen i Al-Noor Islamic Center i Bærum. Juryens begrunnelse: Fotografen har laget et elegant bilde og har en respekt for begivenheten som er verdt å minnes, samtidig som det viser alvoret i situasjonen. Et indirekte fotografi man blir invitert til å betrakte og reflektere over. Mediene var tidlig ute med å vise terroristen, dette bildet tar et annet standpunkt.


Nominert

Gisle Oddstad

VG

Klimabrølet

Tusenvis av miljøbevisste barn og unge har møtt opp foran Stortinget for å demonstrere mot menneskeskapte klimaendringer, inspirert av svenske Greta Thunberg. På innsiden av stortingssalen følger politikerne med på det som skjer utenfor. Juryens begrunnelse: Man har følelsen av at politikerne er litt redde. Nå kommer de! Et bilde som sier noe om situasjonen, ikke bare om Norge, men globalt.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG