Sport nyhet

Vinner

Vegard Wivestad Grøtt

Bildbyrån

«Elendig»

Jakob Ingebrigtsen går skuffet gjennom intervjusonen etter å ha blitt nummer fire på herrenes 1500 meter under VM i friidrett i Doha, Qatar. 19-åringen fra Sandnes kommenterte sin egen prestasjon som «elendig», «min verste dag» og «underprestering». Juryens begrunnelse: Man har ikke lenger det samme behovet for actionbilder av sport når alt blir sendt live på TV, fra uendelige vinkler. Her evner fotografen å vise en større fortelling bak det kontrollerte – man kan se hvor sint Jakob Ingebrigtsen er. Et bilde man kan sitte og se på lenge.


Nominert

Joel Marklund

Bildbyrån

Verdens beste

Therese Johaug jubler etter å ha vunnet kvinnenes 30 km under ski-VM i Seefeld, Østerrike. Juryens begrunnelse: Fotografen har fanget en viktig nyhetssituasjon i det norske sportsåret på en veldig god måte. Et bilde som er vanskelig å få til. Historien som ledet opp til seieren gjør det ikonisk.


Nominert

Bjørn S. Delebekk

VG

Hodeløst selvmål

Frankrike møter Norge i fotball-VM for damer i Nice. Hjemmelagets Wendie Renard fortviler etter å ha utlignet til 1-1 med et selvmål til de norske jentene. Etter et norsk innlegg klarer Renard på uforklarlig vis å sette ballen i eget mål. Til høyre i bakgrunnen jubler Norges Caroline Graham Hansen. 18 minutter senere fikk Frankrike straffe som gjorde at de slutt vant kampen 2-1. Juryens begrunnelse: Blikket, ballen, sorgen, gleden – alle fotballens element fanget i en ramme. Et umiddelbart og estetisk flott sportsbilde.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG