Dagligliv Norge

Vinner:

Paal Audestad,

frilans, Aftenposten

Et lite liv

Even Søraunet er fire år gam – mel. Livet hans har så vidt begynt. Nå er det snart slutt. 1 år og 10 måneder gammel blir han diagnostisert med metakromatisk leuko – dystrofi, MLD, en alvorlig og fremadskridende sykdom som rammer nervesystemet. Forventet levetid er fire til syv år. I foreldrenes bryllup var Even 16 måneder og stab – bet stolt rundt med støtte fra mammas finger. Nå klarer han ikke lenger å stå selv. Etter hvert mister han også evnen til å sitte, til å holde oppe sitt eget hode. Gradvis forsvinner ordene. Språket hans blir borte.

Juryens begrunnelse: 

En hjerteskjærende og sterk historie. Dette bildet hand – ler om døden, men man er samtidig så midt i livet man kommer. Man forsøker å leve det livet man har fått tildelt så godt man kan. Et ekstremt sterkt bilde av kjærlighet som rommer mye, både konkret og symbolsk.


Nominert:

Helge Skodvin

Institute

Gjemmeskole

Har det gått bra med hjemmeskole i seks uker? Jada, har gått helt fint det. Gjelder bare å ha struktur. Her er et bilde fra andre time fredag. Lara Nilsen Skodvin (7) er lei nå.

Juryens begrunnelse: 

Høy gjenkjennelsesfaktor for alle som har vært hjemme med barn i år. Hvem har ikke følt at de vil gjemme seg under en madrass? Bildet fanger godt følelsen av å gå på veggen, på de kvadratmeterne man har til rådighet.


Nominert:

Mattis Sandblad

VG

Grenseløs kjærlighet

Norske Camilla og svenske Alexander giftet seg på grensen ved fylkesvei 840 i Ørje. Egentlig skulle paret vie seg hjemme i hagen på Voss, men siden Alexanders familie er svensk, fikk plutselig halve gjestelisten innreiseforbud.

Juryens begrunnelse: 

Dette året har handlet om stengte grenser. Dette bildet viser forholdet mellom Norge og Sverige og hvordan svenskene har taklet pandemien i forhold til Norge. Livet går videre. Et bilde man ikke blir ferdig med.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG