Nyhetsvideo

Vinner:

Fang Yongbin og Kjersti Strømmen

NRK

«Kinas fattigdomsbekjempelse bak fasaden»

Juryens begrunnelse: 

En våken og dristig fotograf avdekker den uretten som blir forsøkt fremstilt som idyll av kinesiske myndigheter. Et flott eksempel på at god planlegging i teamet og målrettet arbeid, gir resultat. Reportasjen er blitt et bevis på hvordan Kina forsøker å manipulere utenlandsk presse ved å true sine medborgere til å smile foran kamera.

 


Nominert:

Shindar Ali Bed Alkader, Mohammed Alayoubi og Petter Oulie-Hauge

NRK

Ett år etter IS

Juryens begrunnelse: 

Opprørende reportasje fra et fengsel for IS-krigere som gir oss en alvorlig påminnelse om at dette problemet ikke er løst. Krigerne får et ansikt gjennom hovedkarakteren som er gitt en spennende dramaturgisk utvikling. Juryen tenker at den unike tilgangen til fengselet med kamera kunne vært utnyttet enda bedre fotografisk.


Nominert:

Lars Os

NRK

Black Lives Matter – Minneapolis

Juryens begrunnelse: 

Videojournalist Lars Os kom som et friskt pust inn i nyhetssendingene fra USA da koronaepidemien rammet. I denne reportasjen er han til stede med kamera i viktige øyeblikk og får skildret hvordan en Black Lives Matter-demonstrasjon utvikler seg til fullstendig kaos. Hendelsene kommenteres direkte på kamera underveis og gir seeren god innlevelse.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG