Sport reportasje

Vinner:

Rune Sævig

Bergens Tidende

Trening no for tida

Svømming hos naboen og boksing i hagen. Trening for unge idrettsutøvarar er ikkje som vanleg med dei strenge reglane under korona-pandemien.

Turneren Julie Dicko Erichsen (18) har kvalifisert seg til OL, som den første fra Norge på 28 år og den første fra Vestlandet noensinne. Nå slår hun flikkflakk hjemme i stua på Landås, med utsikt over halve Bergen.

Juryens begrunnelse: 

Mye har skjedd i norske garasjer i år. Et utrolig godt gjennomført og velutviklet konsept som er stilrent fotografert. Det er deilig å se så mye energi og sportsglede. Mange fotografer har forsøkt noe som dette i år uten å få det til like bra.

Boksing. Christian Brattetveit Morales (19) trener åleine på garasjetaket i Arna. Han beveger seg raskt, fram og tilbake, på betonggolvet, overkroppen svingar seg fjørlett. Med knytta nevar slår han ut i lufta mot ein tenkt motstandar i det stille nabolaget i Seimsheia.
I fjor vart Christian rekruttmeister i Norge, og han boksar for Bergen Sparta. Vanlegvis reiser han inn til Bergen for å trene tre gonger i veka.

 

Svømming. Gustav Iden (24) ruslar ned til naboen i det stille bustadområdet på Gaupås. Det er slutten av april og nysnø på fjelltoppane. Etter eit raskt klesskift, stig triatlonutøvaren i verdstoppen opp i jacuzzi-bassenget som held 33 behagelege varmegrader. Gustav festar ei elastisk reim bak på badebuksa, og justerer svømmebriller og badehette. Han er klar for trening.

Vektløfting. Tiril Boge (20) rydda familiens garasje same dag det vart kjent at treningslokala i Bergenshallen vart koronastengde. Ho brukte to dagar på å rydde seg plass.
No står det ein vektløftarbenk på garasjegolvet på Nedre Kirkebirkeland og stablar med vekter.

 

Fekting. Tomas Geitung (19) festar ein liten ball i eit blått plastsnøre, og heng det opp under taket. Han beveger seg fram og tilbake med kården heva, til han brått kastar seg fram og treffer ballen med spissen. Fekting er ein nobel sport, men det ser lite nobelt ut å trene under eit utbygg i eit byggefelt i Mathopen i småregnet.
Vanlegvis trener Bergen Fekteklubb i Haukelandshallen, men ettersom fekting er rekna som kontaktsport, får dei ikkje trene i lag under koronaen.

 

Stup. Anne Sofie Moe Holm (18) er på stupelandslaget. Trappegangen til dei eldre leilegheitene i Hans Tanks gate er perfekte til spensttrening. Vårsola skin inn, og det smell når Anne Sofie kjem hoppande opp dei gamle trappene gong etter gong. Etter at ADO Arena vart stengt, er det heimetrening og jogging som gjeld.

 

Taekwondo. Anne Linnea Hole (19) har rydda det meste ut av gangen i rekkehuset til familien i Sædalen. Berre eit par bilete heng på veggane. Ho hoppar lett fram og tilbake etter å ha varma opp kroppen.
Brått eksploderer rørslene, og ho sparkar ut i lufta. Trappegangen forandrar seg til ei scene med spark og slag mot ein fiktiv motstandar.
Anne Linnea har drive med ITF taekwondo i elleve år og er medlem av Bergen Taekwondo klubb.

 

Stup. I ein bakgard i Solheimslien trenar ein gjeng unge stuparar. Dei ser ut som artistar i ein sirkustrupp, der dei trener på salto, handståande, trampoline og styrkjetrening.
Ein høgtalar pumpar ut musikk. Elitetrenar Espen Bergslien i Bergen Stupeklubb gjev korte tilbakemeldingar til utøvarane, Anne Sofie Moe Holm (18), Eira Tvedt Eidsheim (15), Caroline Sofie Kupka (16) og Isak Børslien (13).


Nominert:

Richard Sagen

Adresseavisen

Sprintkongen

Johannes Høsflot Klæbo har 23 WC-seire i langrenn sprint. Han har vunnet VM og OL. I finalen under sesongåpningen på Beitostølen parkerte han resten av konkurrentene allerede fra start.

Juryens begrunnelse: 

En visuell studie av en langrennsstjerne som er veldig godt laget. Den suverene holdningen er gjennomgående i bildene.

På toppen av Danskebakken.

Oppløpet.

Seiersgliset.

Gratulantene.

 


Nominert:

Knut Egil Wang,

Moment, for Morgenbladet

Inn på tur

Vinteren 2019/2020 ble den varmeste i Norge siden målingene begynte for 120 år siden. Samtidig åpnet landets første innendørs skianlegg på Lørenskog.

Juryens begrunnelse: 

Et helt surrealistisk bilde som rommer noe trist og vakkert på samme tid. Et enkelt fortalt bilde som gir mer jo lenger du ser på det. Skikjørerne er på vei ut av døra i snølandskapet i en stadig varmere verden.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG