Dagligliv Norge

Vinner

 

Eirik Brekke

Bergens Tidende

Selvtesting

Elever på Fyllingsdalen videregående skole får opplæring i selvtesting på skolen. Kadrie Shukri tester seg.

Juryens begrunnelse

Et annerledes bilde av pandemien. Vi har sett hundrevis av bilder fra teststasjoner i hele verden, men dette er annerledes. Det er både seriøst og morsomt samtidig, et veldig gjenkjennelig øyeblikk for mange de siste par årene.


2. plass

Rune Sævig

Bergen Tidende

Trafikkork

Trafikkaos førte til at Vikafjell mellom Vik i Sogn og Voss måtte stenge. Påskesol og fine skiforhold kombinert med skianlegg med korona førte til folkevandring til Vikafjell. Her har en Tesla vanskeligheter og Bjørn Pettersen må dirigeres av kona Hilde Osmundsen Pettersen og politiet.

Juryens begrunnelse

Dette skjer bare i Norge. Et veldig morsomt og umiddelbart bilde, som viser oss på vårt mest sosiale i en ellers usosial pandemitid.


3. plass

Johan Arnt Nesgård

Trønder–Avisa

Endelig i sikkerhet

Asia (4) var på flyplassen i Kabul da terroristene drepte over hundre personer i slutten av august. Hjemme i Levanger ventet pappa Noor Agha Waziri og resten av familien utålmodig på at datteren skulle evakueres til sikkerhet. Etter to døgn kom hun endelig til Norge og Levanger for første gang i sitt liv. Den norske natur- filmen som gikk på NRK fanget 4-åringens interesse etter to dramatiske døgn på flukt.

Juryens begrunnelse

En jente som strekker seg mot verden. Det første møtet med Norge. Et sårt bilde som vi blir stående og betrakte i lang tid.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG