Nyhet Norge

Vinner

 

Javad Parsa

Frilans, VG

Artins siste reise

Første nyttårsdag fløt det i land en død baby på Karmøy. Kroppen viste seg å være femten måneder gamle Artin fra Iran. Kisten hans får plass på to stoler. Flukten fra Iran endte tragisk i Den engelske kanal. Havet førte ham hele veien til grandtanten Nehayat Nian, som selv er flyktning i Norge. — Hvordan kunne verden drepe deg, du som ikke har gjort noe som helst. Hvordan kunne de ta fra deg latteren din, spør grandtanten.

Juryens begrunnelse

Hvor ofte kommer man så nær på en slik situasjon? Fotografens tilgang er unik, man kan se han har en sterk fortrolighet med den avbildede. Et sterkt bilde.


2. plass

Jarle Aasland

Stavanger Aftenblad

Fugleinfluensa

11. november dukket fugleinfluensa opp for første gang i et kommersielt fjærfehold i Norge. 35.000 kyllinger måtte gasses i hjel på gården til Ove Byberg etter at sykdommen ble påvist i et annet hønsehus i Klepp kommune i Rogaland. Byberg havnet dermed i risikosonen og fikk pålegg om å destruere 55 tonn kjøtt.

Juryens begrunnelse

Et bilde man får rett i fleisen. Viser både de brutale konsekvensene av fugleinfluensaen og forholdene dyrene lever under mens de er i live. Ikke akkurat happy farm.


3. plass

Cicilie S. Andersen

 NRK

Avgjørelsens timer

Jonas Gahr Støre er Norges nye statsminister.

Juryens begrunnelse

Fotografen har turt å gå noen skritt tilbake, i stedet for å stå i mengden med de andre fotografene. Man får en helt annen kontekst og følelse av situasjonen.
Det er ikke alltid best å være tett på.

 

 

 

 

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG