Sport nyhet

Vinner

Jon Olav Nesvold

Bildbyrån

Rekordsjokk

Karsten Warholm jubler så trøya revner når han ser resultatene på storskjermen etter finalen i 400 meter hekk for herrer under OL i Tokyo. Warholm sto for et av tidenes største norske idrettsøyeblikk da han tok OL-gull og samtidig satte ny verdensrekord.

Juryens begrunnelse

Karsten Warholm blir historisk. Kontrasten mellom ansiktene til vinneren og taperen er sterk. Bildet rommer både den vanvittige prestasjonen, men også den kollektive gledesrusen den representerer. Det var sendt inn veldig mange bilder av denne situasjonen, og dette var det klart sterkeste. Man kan ikke se på bildet uten å reagere.


2. plass

Vegard Grøtt

Bildbyrån

Bryting

Georgi Valentinov Vangelov fra Bulgaria og Óscar Eduardo Tigreros Urbano fra Colombia konkurrerer i herrenes 57- kilosklasse under sommer- OL i Tokyo, Japan.

Juryens begrunnelse

Tøft, men også varsomt. Bildet er skulpturelt, det er som å se på antikke statuer. Bryting er en uridrett, og dette ser ut som det går i sakte film. Det er sensuelt, men også brutalt.


3. plass

 

Jon Olav Nesvold

Bildbyrån

Tomme tribuner

Karsten Warholm knuser konkurrentene og skaper norsk idrettshistorie når han løper inn til OL-gull og verdensrekord foran tomme tribuner. Under finalen i 400 meter hekk for herrer i Tokyo smadrer Warholm sin egen rekord på 46,70 og setter en helt ny standard: 45,94.

Juryens begrunnelse

Juryen håper de ikke ser flere bilder av verdens- rekorder foran tomme tribuner i fremtiden, men for perioden vi har vært igjennom er dette et viktig dokument for ettertiden. Godt innrammet.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG