Sport, nyhet

1. pris

Martin Slottemo Lyngstad

Aftenposten

Tom for tårer

Forskerne gjør fremskritt hver eneste dag. Rekorder knuses, grenser sprenges. Men én sannhet er fortsatt ufravikelig: Alderen innhenter alle. Nå er det Shaun Whites tur. 35-åringen har formet snowboardsporten mer enn de fleste. Etter en fjerdeplass i halfpipekonkurransen i Beijing-OL brøt OL-legenden sammen i målområdet. —Jeg går tom for tårer.

Juryens begrunnelse

En universell fortelling om en sportskarriere som uunngåelig avsluttes i relativt ung alder. Kroppen er ferdig før hodet. Livet og halfpipen er bak han, i en fin komposisjon. Man kan så vidt skimte OL–ringene. Han holder rundt brettet som en liten gutt. Som om brettet har vært hans nærmeste partner. Det er et skilsmisseøyeblikk.


2. pris

Odd Andersen

AFP

Målmann

Costa Ricas målvakt Keylor Navas strekker seg ikke langt nok under en kamp i gruppespillet under fotball-VM i Qatar. Spania vant kampen 7—0.

Juryens begrunnelse

Et bilde man skulle ønske man selv hadde tatt. Ikke et avgjørende øyeblikk, men et herlig bilde som er formmessig sterkt og har en stoppeffekt. Nye perspektiver er viktig i sportsfotografi, og her lager fotografen en enkel og sterk komposisjon.


3. pris

Paal Audestad

Aftenposten

Dødsmåke

Et raskt møte i lufta. Amerikanske Jon Nyberg møter en måke i sitt forsøk på å bli verdens beste i dødsing. Fra et 11 meter høyt tårn kastet barn, kvinner og menn seg ut i kampen om å bli verdensmester under VM på Rådhuskaia i Oslo. Den lille sporten dødsing handler om å treffe vannet i en såkalt rekepositur. I luften på vei mot vannet skal man sveve og gjøre stilige triks.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG