Dagligliv i Norge

1. pris

Stein Bjørge

Aftenposten

Flomflyktninger

Ekstremværet Hans skaper kaotiske tilstander i dalføret. Evakuerte fra Hallingdal innlosjeres på Storefjell Hotel på Golsfjellet . De rømte fra ras og flomvann og fikk med seg lite. I resepsjonen på hotellet prøver flomrammede å få kontakt med familie som er evakuert til andre steder.

Juryens begrunnelse

Godt sett! En godt fotografert kombo av hverdagsliv inn i en nyhetshendelse. Det hele fremstår litt tragikomisk, men vi setter latteren fort i halsen.


2. pris

Gabriel Aas Skålevik

Frilans, VG

Rodny

I løpet av et drøyt år har Rodny Kaastad (84) blitt stelt av minst 61 forskjellige ansatte på Ellingsrud sykehjem. Familien fortviler – og tør ikke la ham være alene på sykehjemmet. De har satt i gang en vaktordning hvor de rullerer på å sitte ved sengekanten. Feilene ved sykehjemmet har vært for mange, mener de. Helse-Norge fortviler på sin side over mangel på ansatte, og avhengigheten av vikarer – noe Oslo bruker mer av enn resten av landet.

Juryens begrunnelse

En følsom og utradisjonell måte å fortelle en historie, som dessverre er virkelighet for mange. Et sterkt blikk og uttrykk, fotografert med ømhet.


3. pris

Eivind Senneset

Frilans

Banemester Sisyfos

I gresk mytologi blir Sisyfos dømt til å rulle en stein opp på et fjell, men hver gang han nærmer seg toppen, ruller steinen ned igjen. Dette gjentar seg i det uendelige. Begrepet «sisyfosarbeid» brukes derfor gjerne for å beskrive oppgaver som synes å være både endeløse og fåfengte. Som for eksempel å rydde Krohnsminde idrettsplass for snø før fotballtrening.

Juryens begrunnelse

Et umulig prosjekt, vi må bare beundre den standhaftige mannen. Og fotografen. Rett og slett et vakkert bilde.

 

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG