Sport nyhet

1. pris

Paal Audestad

Aftenposten

En stille protest

Da Gianni Infantino ble gjenvalgt som fotballens øverste leder i Kigali 16. mars, var det ingen motkandidater. Avstemning ble erstattet av applaus fra salen. Men Norges fotballpresident Lise Klaveness og de to andre norske representantene holdt armene rett ned. Det var en stille protest mot en sport der pengene og diktatorene rår. Klaveness, omgitt av lydige menn, er blant de få som lyser opp i fotballmørket.

Juryens begrunnelse

En stille, men klar protest, med nikkedukkene rundt som klapper. Det er kvinnen mot pampeveldet. Dette viser kraften i et stillbilde. Symboltungt, og med et frosset ansiktsuttrykk som sier: Skuffet, men ikke nedkjempet.


2. pris

Bjørn S. Delebekk

VG

Superhelten

Jakob Ingebrigtsen har vunnet gull på 5000 meter under VM i Budapest. Etter å ha vært overlegen hele sesongen og vunnet alle løp, ble løpefenomenet fra Sandnes preget av en forkjølelse under VM. Derfor var han ikke på sitt beste i 1500-meteren tidligere i mesterskapet da det ble sølv. Men på 5000-meter var han i god nok form til å vinne gull.

Juryens begrunnelse

En nydelig komposisjon. Her gjør fotografen det en god fotograf skal gjøre: Han følger med videre, etter at målstreken er passert.


3. pris

Johan Arnt Nesgård

Trønder–Avisa

Avgjørelsen

Straffesparkkonkurranse i Storsjöcupen tar på nervene. Her skal Vuku G13s kamp mot Krokom avgjøres. Håkon Bäckstrøm (f.v.), Konrad Steinsli, Ola Norum Kålen, Aleksander Arnøy, Theodor Nessemo, Mathias Trøan Isaksen og trener Gjermund Gomo følger spent med når det avgjørende straffesparket skal tas.

Juryens begrunnelse

Noe dramatisk skjer. Uttrykkene avspeiler et drama og fotballens engasjement; superlokalt og globalt. I dette universelle bildet forstår vi hvorfor så mange mennesker er tiltrukket av sport.

Logoen til Adresseavisen
Logoen til Aftenposten
Logoen til Bilder Nordic
Logoen til Bergens Tidende
Logoen til DN
Logoen til Foto.no
Logoen til M24
Logoen til Morgenbladet
Logoen til NRK
Logoen til Sony
Logoen til VG